Violity - интернет аукцион для коллекционеров

Violity - интернет аукцион для коллекционеров

Рідкісні монети СРСР: дві копійки 1942 року

2 копійки 1942 року 
У роки Великої вітчизняної війни в СРСР економіка країни перебувала в дуже важкому становищі, і це не могло не позначитися на випуску монет. Ленінградський монетний двір був евакуйований до міста Краснокаменськ в Забайкаллі. Відсутній якісний метал, не було хорошої техніки, крім того, був присутній великий дефіцит кадрів, так як більшість працівників було призвано в діючу армію. Тим не менш, гроші карбувалися, але з великими обмеженнями, а деякі номінали монет і зовсім не випускалися.

У 1941 році випуск в обіг грошей почалося тільки в жовтні, тиражі були дуже маленькими і більшість розмінних монет просто не випускалося, тому всі монети СРСР цього року є рідкісними. Однокопеечные монети в 1942-1944 роках не карбувалися взагалі, а от дві копійки 1942 року мають досить цікаву історію. Існують документальні свідчення того, що крихітний тираж в 450 штук цих монет був виготовлений в блокадному Ленінграді, але до наших днів жоден примірник не зберігся. Експерти припускають, що ці монети застосовувалися у виготовленні саморобних запальничок.

Періодично на інтернет-аукціонах з'являються пропозиції з продажу 2 копійок 1942 року, проте в офіційних каталогах ця монета не значиться, а значить сподіватися, що це оригінал – річ сумнівна. Ціна на таку монету зашкалює, доходячи до мільйона рублів. Ресурсів з продажу нумізматичних цінностей в інтернеті достатньо, але якщо і здійснювати онлайн покупки, то тільки на перевірених і надійних сайтах. Одним з таких вважається інтернет-аукціон антикваріату «Виолити», де можна перевірити достовірність запропонованих лотів, звернувшись до кваліфікованих фахівців.

Монети України, Вартість монет України, Монети СССР ціни, Монети НБУ, Монети продати, Монети Ціни, Каталог монет України, Каталог монет України завантажити, Ціни на монети України, Продати монети, Обігові монети України, Розмінні монети України, Юбілейні монети України, Каталог монет СССР, Нумізматика, Асоціація нумізматів та коллекціонерів України, Каталог банкнот, Набори монет України, Ордена СССР, Нагороди СССР, жетони НБУ, Банкноти України, Банкноти СССР, Доллари США, гривня, рубль, реверс, аверс, сувеніри НБУ, антикваріат, Інвестиційні монети