Violity - интернет аукцион для коллекционеров

Violity - интернет аукцион для коллекционеров

Як самому, приблизно, оцінити свій скарб

 
Кожен шукач скарбів рано чи пізно стає володарем різних предметів старовини, виявлених в результаті пошуку з металошукачем. Любителі, залишають знайдені давнину у себе, зустрічаються досить рідко, так як більшість пошукачів займаються пошуками скарбів виключно в комерційних цілях – заради заробітку. Але щоб продати знахідку потрібно, перш за все, оцінити її приблизну вартість, від якої можна відштовхуватися, виставивши її на продаж, наприклад, на інтернет-аукціоні.

Звичайно це не остаточна ціна, так як в залежності від кількості бажаючих отримати цінну річ часом вартість збільшується в рази, адже це справжній аукціон. Але попередньо оцінити річ все ж необхідно, хоча б тому, що потрібно встановити стартову ціну на торгах.

У досвідчених копачів очей вже досвідчене, і вони, найчастіше, з ходу визначають цінність знахідки, але у новачків це викликає деякі труднощі. Щоб приблизно оцінити знайдену річ, потрібно для початку визначити ступінь її збереженості. Якщо знахідка сильно пошкоджена, проржавлена або її більша частина виглядає згнилої, то цінності вона представляти не може. Знахідки середньої або гарної схоронності вимагають ретельного очищення і тільки тоді можна приступити до попередньою оцінкою. Існує величезна кількість тематичних каталогів, де можна звірити свою знахідку із зображеннями вже існуючих раритетів. Такі каталоги можна купити в спеціалізованих магазинах або скачати в інтернеті в електронному вигляді. Найбільш поширеною знахідкою шукачів скарбів є монети та різноманітність їх настільки велике, що існує цілий розділ у колекціонуванні – нумізматика. Всі існуючі раніше монети описані в подібній літературі, яку можна легко знайти.

Але швидкий і доступний спосіб оцінити свою знахідку – це спеціалізовані сайти антикваріату, а точніше ресурси, де продаються і купуються різні антикварні речі. Серед таких ресурсів найбільш відвідуваним є інтернет-аукціон «Виолити», давно здобув довіру у шукачів скарбів і колекціонерів антикваріату. Колосальна кількість знахідок, виставлених на продаж, нітрохи не поступається професійним каталогами, одних тільки монет там близько чотирьохсот тисяч. А на відміну від друкованих видань знайти схожу монету набагато швидше і простіше, скориставшись функцією пошуку. На великих перевірених сайтах обов'язково є тематичні форуми, де ведеться обговорення предметів старовини, і аукціон антикваріату «Виолити» - не виняток. Саме тут швидше всього можна оцінити свою знахідку, розмістивши фотографію цінності в розділі форуму «Пошук предметів».

Монети України, Вартість монет України, Монети СССР ціни, Монети НБУ, Монети продати, Монети Ціни, Каталог монет України, Каталог монет України завантажити, Ціни на монети України, Продати монети, Обігові монети України, Розмінні монети України, Юбілейні монети України, Каталог монет СССР, Нумізматика, Асоціація нумізматів та коллекціонерів України, Каталог банкнот, Набори монет України, Ордена СССР, Нагороди СССР, жетони НБУ, Банкноти України, Банкноти СССР, Доллари США, гривня, рубль, реверс, аверс, сувеніри НБУ, антикваріат, Інвестиційні монети