Violity - интернет аукцион для коллекционеров

Violity - интернет аукцион для коллекционеров

Найдорожчі монети світу

 Найдорожчі монети світу
Сьогодні монетки майже ні в кого не асоціюються з великими грошима – дрібниця, дзвінку в кишені, всі намагаються швидше збути з рук. Між тим у світі існують і по-справжньому цінні монети – настільки, що їхня вартість обчислюється мільйонами доларів. Колекціонери дивні люди, іноді вони готові платити за монетку багато більше її вартості. Пропонуємо вашій увазі топ 10 найдорожчих примірників.
 

1. «Розпущене волосся» 1974 р.

Найдорожчі монети світу

Найдорожчою монетою в світі на сьогоднішній день офіційно визнаний долар «Розпущене волосся», викарбуваний з срібла в 1974 році. Одна з рідкісних і цінних монет в історії США прикрашена зображеннями волі з одного боку і білоголового орлана, обрамленого оливковими гілками, з іншого. Був проданий з офіційної колекції IRVINE за $7 850 000.

 Найдорожчі монети світу

2. «Едвард III» 1343 р.

Найдорожчі монети світу
Золотий подвійний флорін під назвою «Едвард III» дійшов до нас із Середньовіччя – а якщо точніше, з 1343 року. Його номінальна вартість становить лише 6 шилінгів. Втім, це не завадило комусь на аукціоні Спінк призначити за монету вартість в $6, 8 мільйонів.

 Найдорожчі монети світу

3. Срібний долар 1804 р. найдорожчі монети світу

Маленький Срібний долар 1804 року виглядає просто крихтою. Він був випущений в 1834 році спеціально для Короля Сіаму, пристрасного колекціонера і любителя всіляких нумізматичних рідкостей. В 2001 році був придбаний в складі колекції за $4,14 мільйона.

 Найдорожчі монети світу

4. «Королева Єлизавета II»

Цей пункт списку навіть не схожий на монету – по суті, це просто величезний шматок золота вагою в 100 кілограм. Примірник носить горде ім'я «Королева Єлизавета II». Його прикрашає профіль королеви з одного боку, і кленовий лист, – з іншого. Монета-гігант була викарбувана на Королівському монетному дворі Канади і продана на аукціоні Доротеум за $4 мільйони.

 Найдорожчі монети світу

5. Срібний долар I класу 1834 р.

Найдорожчі монети світу

Срібний долар I класу, викарбуваний в 1834 році за зразком 1804 року. Монета з колекції Квеллера вважається однією з найбільш рідкісних у світі, що і пояснює її величезну вартість – $3 737 500.

 Найдорожчі монети світу

6. П'ять центів 1913 р.

Найдорожчі монети світу

Наступна монетка зроблена не з благородного металу, а із звичайного нікелю, і номінал її становить всього 5 центів. Тим дивніше при цьому, що в 2010 році вона була продана за $3 700 000. Пятицентовик карбували в 1913 році потай від Монетного двору США. На сьогоднішній день відомо про існування п'яти таких екземплярів.

 Найдорожчі монети світу

7. Подвійний Орел Сен-Годена 1907 — 1933 рр.

Найдорожчі монети світу

Подвійний Орел Сен-Годена – золота монета в 20 доларів з двоголовим орлом вважається однією з найбільш рідкісних у Сполучених Штатах. Була викарбувана між 1907 і 1933 роками, але, що цікаво, так і не потрапила в обіг з-за Великої Депресії. Практично всі монети в той час були вилучені урядом і переплавлені в золоті злитки. Саме тому їх цінність сьогодні так висока – наприклад, Подвійний Орел був придбаний колекціонером за $2 990 000.

 Найдорожчі монети світу

8. Золотий дублон 1787 р.

Найдорожчі монети світу

Про наступному примірнику нам відомо набагато більше: це золотий дублон, викарбуваний в 1787 році відомим ювеліром Єфремом Брашемом. Останній широко прославився як фахівець, чеканящий золоті і срібні монети за власним дизайном. Так, згаданий нами дублон прикрашений зображенням орла з ініціалами «ЕВ» на крилі. Вартість – $2 415 000.

 Найдорожчі монети світу

9. Золотий динар н. д.

Найдорожчі монети світу

Передостанній пункт в нашому списку – найстаріший золотий динар з Саудівської Аравії – був оцінений набагато дорожче. На британському аукціоні ісламських монет «Болдуін» за нього виклали – тримайтеся за свої стільці – мільйон доларів. Походження «Динара Хашимі» історики пов'язують з паломництвом халіфа Омара бін Абд аль-Азіза. До речі, в його честь в Саудівській Аравії названий населений пункт.

 Найдорожчі монети світу

10. Бразильська золота монета

Найдорожчі монети світу

XIX століття, Бразилія. Золота монета скромних розмірів, викарбувана на честь коронації Педру I – засновника Бразильської імперії. Імператор був дуже популярний в народі і користувався загальною любов'ю, а тому був зображений в образі римського сенатора – з лавровим вінком на голові. Всього було викарбовано 64 штуки. Остання збережена була продана на Чиказькому аукціоні за $138 тисяч.

Ви б хотіли мати однієї з них?

Джерело: dekatop

Монети України, Вартість монет України, Монети СССР ціни, Монети НБУ, Монети продати, Монети Ціни, Каталог монет України, Каталог монет України завантажити, Ціни на монети України, Продати монети, Обігові монети України, Розмінні монети України, Юбілейні монети України, Каталог монет СССР, Нумізматика, Асоціація нумізматів та коллекціонерів України, Каталог банкнот, Набори монет України, Ордена СССР, Нагороди СССР, жетони НБУ, Банкноти України, Банкноти СССР, Доллари США, гривня, рубль, реверс, аверс, сувеніри НБУ, антикваріат, Інвестиційні монети